Fethiye’de gezilecek yerler tam listesi

Muğla denilince güzelliği ile akla ilk gelen yerlerden olan Fethiye, mavi bayraklı plajları, her bütçeye uygun otelleri, eğlence mekanları ve tarihî hazineleriyle her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını içinde barındıran, dünya çapında bilinen Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’ne de ev sahipliği yapan ilçe, yamaç paraşütünden rüzgar sörfüne kadar pek çok spor için de tercih ediliyor.

Doğa içinde huzurlu zaman geçirmek, sevdiklerinle tüm yılın yorgunluğunu atmak için tercih edeceğin yerlerden olan Fethiye yazımıza geçmeden önce bize en çok sorulan soruları senin için yanıtlayarak başlıyoruz.

Fethiye’de ne yenir?

Doğal güzellikleri ve köklü tarihiyle büyük ilgi toplayan Fethiye, yöresel yemekleriyle de dikkat çekiyor. Fethiye gezisi sırasında Babadağ keşkeği, sılcan otu kavurması, leğen böreği, zeytinyağlılar ve taze balıkların tadına mutlaka bakmalısın.

Fethiye’den hediye olarak ne alınır?

Türkiye’nin önemli tatil mekânlarından biri oan Fethiye’de yöresel ürün ve hediyelik eşya satışı yapan çok sayıda dükkan bulunuyor. Tatil dönüşü sevdiklerin ve kendin için el dokuması halı ve kilimler, heybeler, örtüler ve bölgenin lezzetli üzümlerinden yapılan şaraplarından alabilirsin.

Fethiye ile Ölüdeniz arası kaç kilometre?

Fethiye ile Ölüdeniz arası 12 kilometre olup yaklaşık olarak 25-30 dakika sürüyor.

1. Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Fethiye merkezine oldukça yakın doğa gezi alanlarından biri olan Kazancı Koyu Tabiat Parkı, 20 hektarlık geniş bir alana yayılıyor. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Katrancı Koyu Tabiat Parkının içinde el değmemiş doğanın ve tertemiz denizin tadını çıkarabilirsin. Katrancı Koyu ve Kızlar Koyuna da ev sahipliği yapan parkta sakız ağacı, kızılçam, ılgın ve bölgeye özgü sığla ağaçları arasında keyifli yürüyüşler seni bekliyor.

Endemik bitki türleri ve zengin vahşi yaşam çeşitliliği ile doğa fotoğrafçılarının da Fethiye’de sıkça ziyaret ettiği yerlerden biri olan Katrancı Koyu Tabiat Parkında kır bahçesi, restoran, spor sahaları, seyir terasları ve iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları bulunuyor. Teknelerin uğrak yerlerinden olan Katrancı Koyu ve Kızlar Koyu’nda çam ormanları arasında kalabalıklardan uzakta masmavi sularda yüzebilir, fotoğraf safarilerine katılabilir, çadır veya karavan tatili yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Öğrenci 35 TL
  • Kişi 65 TL
  • Bisiklet 65 TL
  • Motosiklet 130 TL
  • Küçük vasıta 200 TL
  • Küçük minibüs  600 TL
  • Büyük minibüs  1.000 TL
  • Otobüs 2.000 TL
  • 1 çadır 600 TL
  • Karavan 800 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-21.00
  • Konaklama giriş kabulü saat 13.00-18.00
  • Konaklama çıkış saat 10.00-11.00

Yazar Notu: Çadır ve karavanda konaklama ücreti 4 kişiye kadar geçerli. Kamp ve karavan tatili için önceden rezervasyon yaptırman gerekiyor ve evcil hayvan yasak.

2. Afkule Manastırı

Kaya Köyü yolu üzerinde ulaşımı zor bir dağ eteğinde bulunan Afkule, Fethiye ve Ölüdeniz’de yapılan doğa yürüyüşlerinin ilk adreslerinden. Deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte inşa edilen AfKule Manastırı ile ilgi gören alan hem endemik bitki türleri ile hem de panoramik deniz manzaralarıyla adından sık sık bahsettiriyor.

Çam ormanları arasında 1 kilometre boyunca uzanan yürüyüş yolları ile ulaşılabileceğin AfKule Manastırı’nın 5. veya 6. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Rodos Adası manzaralı Afkule Manastırının günümüzde çok az bir bölümü ayakta kalmış durumda. Fethiye seyahatinde manastıra uğrayarak hem temiz dağ havasında yürüyüş yapabilir hem de kayaların içine oyulmuş yaşam odaları ve manastır bölümlerini gezebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Belli bir yerden sonra telefon çekmediği için navigasyonu kullanmayacaksın. Bu yüzden rotayı telefonuna önceden indirmelisin. Manastıra ulaşmak için patika bir yoldan yürümen gerekecek. Çocuklu aileler ve yaşlılar için uygun olmayabilir. Bu yolda yürürken hem dikkatli olmalısın hem de ayağına uygun bir ayakkabı giymelisin. Yanına su aldığından da emin ol.

3. Şehit Fethi Bey Parkı

Fethiye merkezindeki en büyük park olan ve 2018 yılında kapılarını açan Şehit Fethi Bey Parkı, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, spor sahaları, çocuk oyun alanları ve bisiklet yolları ile keyifli bir gezi alanı sunuyor. Cumhuriyetin ilk pilotlarından biri olan Fethi Bey’in kanatlarla tasvir edildiği etkileyici bir heykelinin de bulunduğu park, göletleri, ahşap köprüleri ve peyzajlı bahçeleriyle görülmeye değer güzellikte.

Konum Linki

4. Boncuklu Koyu

Büyük ve Küçük Boncuklu Koyu olarak iki bölümden oluşan Boncuklu Koyu, Fethiye’nin çam ormanlarıyla süslü el değmemiş güzelliklerinden. Cam berraklığında denizin tadını çıkarabileceğin koy, tekne gezilerinin de en önemli durakları arasında. Çevresinde mesire alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları bulunan Boncuklu Koyunda duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi olanaklar da bulunuyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Sezonda gitmeyi düşünüyorsan rezervasyon yapmalısın.

5. Ölüdeniz

Pek çok uluslararası turizm dergisi tarafından dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, Fethiye merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Her zaman dalgasız ve sakin olan masmavi denizi ile ünlü olan ismini de bu özelliğinden alan Ölüdeniz, arkası Babadağ’ın yemyeşil manzaraları önü ise Ege Denizi ile çevrili bir tatil cenneti. Su altı kaynaklarının oluşturduğu doğal sirkülasyondan dolayı kendini sürekli temizleyen ender plajlardan biri olan Ölüdeniz Plajı’nın çevresindeki plaj kulüpleri ve su sporları merkezleri özellikle yaz aylarında binlerce turisti misafir ediyor.

Blue Lagoon olarak da bilinen Ölüdeniz Lagünü ile de dünya çapında bir üne kavuşan tatil beldesi, 25 hektarlık yeşil bir alana yayılıyor. İnce kumlu uzun sahiliyle sadece Fethiye’de değil, Türkiye’de de denize girebileceğin en güzel yerlerden biri olan Ölüdeniz, antik dönemlerden beri ışık ve güneş diyarı olarak anılan, büyüleyici güzelliğiyle tarih boyunca ilgi gören yerlerden. Babadağ eteklerinde yapılan yamaç paraşütü etkinliklerine katılarak kuş bakışı manzaralarına da şahit olabileceğin Ölüdeniz, Fethiye gezisinde ilk uğraman gereken yerlerden.

Konum Linki

6. Kelebekler Vadisi

1995 yılından beri 1. derece doğal sit alanı olarak korunan ve milyonlarca kelebeğe ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik noktalarından. Dünya üzerinde korunması gereken 100 dağdan biri olarak kabul edilen Babadağ’ın eteklerinde yer alan ve tekne gezilerinin en önemli durağı olan Kelebekler Vadisi, dünyada çok az yerde bulunan ender türler dahil yüz binlerce kelebeğe ve çarpıcı bir vahşi yaşam zenginliğine ev sahipliği yapıyor.

El değmemiş bakir doğa içerisinde hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı vadide kamp yapabilir, rehberli doğa yürüyüşleri veya fotoğraf safarilerine çıkabilirsin. Tertemiz koyu ve berrak deniziyle de ünlü Kelebekler Vadisinde rengarenk kelebeklerin yanı sıra tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı zenginliklerini de keşfedebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kelebekler Vadisi’ne ulaşım, Ölüdeniz’den düzenlenen tekne turları veya Faralya köyünden sağlanıyor. Rahat bir ulaşım için tekne turlarını tercih etmelisin.

 7. Likya Yolu

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan ve 535 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotalarından birini oluşturan Likya Yolu, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olarak kabul ediliyor. 25 ile 45 gün arasında tamamlanabilen yol boyunca 50’ye yakın antik kent sıralanıyor. Kaş, Kalkan Patara, Demre, Adrasan, Gelidonya, Çıralı ve Ölüdeniz gibi pek çok turistik noktayı da kapsayan antik Likya Yolu, 2000’li yılların başında haritalandı ve işaretlendi.

Her zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş parkurları bulunan Likya Yolunun tamamını olmasa bile belirli bölümlerini rehberli doğa yürüyüşleri ile keşfe çıkabilir ve yürüyüş boyunca benzersiz doğa manzaralarının yanı sıra Tlos Antik Kenti, antik lahitler ve tarihi hazineler arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsin. Özellikle sonbahar aylarında hem serin havası hem de sapsarı doğa manzaraları eşliğinde yürüyüş yapmanı önerdiğimiz Likya Yoluna giderken yanına kaymayan ayakkabılar ve bolca su almayı da unutmayın. Bu benzersiz yolculuğa çıkmadan önce Likya yolu seyahati için bilmen gereken her şey yazısına tıklayarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Uzun süreli bir yürüyüş planlıyorsan yanına uygun ayakkabılar, sırt çantası, su matarası, enerji verici yiyecekler ve güneş koruyucu gibi temel ekipmanları almayı unutma.

8. Kabak Koyu

  1. derece sit alanı olarak korunan bu eşsiz güzellik Faralya Köyü sınırlarında yer alıyor. Fethiye’de tekne gezilerinin ilk adreslerinden olan koyu doğa yürüyüşleriyle de keşfe çıkabilirsin. Çam ormanları ve masmavi deniz ile çevrili, hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı Kabak Koyu, 1987 yılında keşfedildi ve büyüleyici güzelliği ile kısa sürede Türkiye’nin en ünlü koylarından biri haline geldi. İki tarafı sarp kayalarla çevrili koy, 200 metre uzunluğunda tertemiz bir kumsala sahip. Mavinin her tonunu görebileceğin berrak deniziyle Türkiye’de denize girebileceğin en güzel yerlerden biri olan Kabak Koyunda kamp yapabilir doğanın keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Koya giden yol çok virajlı, arabayı dikkatli kullanmalısın. Kabak Koyunda yürüyüş yaparken ve plaja giderken kaymamak için yanına tabanı uygun bir ayakkabı almayı unutma.

9. Saklıkent Kanyonu

Türkiye’nin en uzun ve derin kanyonunu keşfetmeye ne dersin? Fethiye’ye sadece 43 kilometre uzaklıkta yer alan ve Avrupa’nın en büyük üçüncü kanyonu olan Saklıkent Kanyonu, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. 14 kilometre boyunca büyüleyici kaya oluşumları ve doğa güzellikleri arasında ilerleyen görkemli kanyon, iki dağ arasında uzanan dar ve yüksek geçitleriyle ünlü. Oldukça zorlu ve iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları bulunan Saklıkent Kanyonu’nun buz gibi suları ve labirentler yolları arasında unutulmaz bir yürüyüş deneyimi gerçekleştirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 40 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-19.00

10. Cennet Koyu

Yeşil ve mavinin buluştuğu el değmemiş güzelliğinden ismini alan Cennet Koyu, gerçekten de cenneti andıran bir güzelliğe ve huzura sahip. Hem kristal berraklığındaki denizin hem de doğanın tadını çıkarmak için Fethiye’de ilk uğraman gereken yerlerden olan Cennet Koyu, kayalıklarla çevrili olduğu için ulaşımı zor olsa da bu sayede doğası bozulmadan kalmayı başarmış durumda.

Pek çok balık türünü görebileceğin ve onlarla yüzebileceğin Cennet Koyu, unutulmaz bir yüzme deneyimi sunuyor. Çevresinde kamp alanları ve doğa yürüyüşü yolları bulabileceğin koy, Fethiye tekne turlarının da mutlaka uğradığı yerlerden. Su altı zenginliklerinden dolayı tüplü ve tüpsüz dalış turlarının da düzenlendiği Cennet Koyu, aynı zamanda dünyaca ünlü Likya Yolunun bir parçası.

Konum Linki

11. Paspatur Çarşısı

Fethiye’nin en sevilen ve en eski yerleşim yerlerinden olan Paspatur Çarşısı, rengarenk şemsiyeleriyle biliniyor. Pencereleri çiçeklerle sarılı cumbalı evlerin sıralandığı dar sokağında her bütçeye uygun restoranlar, kafeler ve onlarca hediyelik eşya dükkanının hizmet verdiği çarşı, Fethiye merkezindeki en sevilen alışveriş noktalarından.

1920 yılına kadar Rumların dükkanlarının bulunduğu ve tarihi 1700’lü yıllara kadar uzanan Paspatur Çarşısı’nda el dokuması halı ve kilimlerin yanı sıra deri ürünleri alabilir, hem Ege hem de dünya mutfaklarından en sevilen lezzetleri tadabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Fethiye Yat Limanına kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan çarşıya Fethiye’nin hemen her noktasından yürüyerek veya toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabilirsin.

12. Fethiye Kordon

Fethiye sahili boyunca uzanan ve çok sevilen bir yürüyüş yolu olan Fethiye Kordon, güzelliği ve canlılığıyla İzmir Kordon’u anımsatıyor. Kıyıya bağlanmış renkli balıkçı tekneleri, muhteşem Ege denizi manzaraları, palmiye ve meyve ağaçları ile çevrili yürüyüş yolu, kafeleri ve restoranları ile günün her saati hareketli. Kordon, özellikle gün batımlarında fotoğraflar çekmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin Fethiye’de ilk uğradığı yer.

Güzel akşam aydınlatmaları eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabileceğin Fethiye Kordon’un hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapabilir, kafelerde manzarayı izleyerek çayını yudumlayabilir veya restoranlarda taze deniz ürünleri eşliğinde sevdiklerinle güzel bir gün geçirebilirsin.

Konum Linki

13. Çalış Plajı

Fethiye merkezinde yer aldığı için kolayca ulaşabileceğin mavi bayraklı Çalış Plajı, 4 kilometreyi bulan uzun kumsalıyla Fethiye tatillerinde tertemiz denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen yerli veya yabancı turistlerin ilk gittiği yer. Sıcak yaz günlerinde bile senin esintileri ile keyifli bir deniz günü yaşatan plajın çevresi ise plaj kulüpleri, restoranlar, kafeler, eğlence mekanları ve su sporu merkezleri ile çevrili.

Fethiye’nin en uzun plajlarından biri olmasının yanı sıra nisan ve kasım ayında deniz kaplumbağalarının yumurtladığı alanlarından olmasıyla da ünlü olan Çalış Plajının sahil yolunda keyifli akşam yürüyüşleri yapabilir; gün boyu rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi onlarca su sporu etkinliği ile güzel zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Deniz suyu birden derinleşiyor. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olmasını öneriyoruz.

14. Yakapark

Sıcak yaz günlerinde dağlardan gelen buz gibi sularla serinlemeye ne dersin? Yaka Köyü sınırları içinde yer alan ve Fethiye merkezine sadece 32 kilometre uzaklıkta olan Yakapark, turistlerin yüzmek ve taze alabalıklar tatmak için Fethiye tatilinde mutlaka uğradıkları yerler arasında. Saklıkent Kanyonu yolu üzerinde yer alan Yakapark; onlarca çeşit ağaçla süslü doğası, dere kenarında kurulmuş alabalık çiftlikleri, kır bahçeleri, kafeleri ve yürüyüş yolları ile hem yaz aylarında hem de hafta sonları oldukça hareketli.

Çocuklar için oyun alanları, ördekler ve kazların yüzdüğü havuzları, minik şelaleler ve seyir terasları da bulunan Yakapark’ta temiz havada hamaklarda uzanarak dinlenebilir, ahşap iskelelerde alabalık ve yöresel lezzetler tadarak manzaranın tadını çıkarabilirsin. Yakapark, aynı zamanda Fethiye, Kaş ve Kalkan’dan düzenlenen jeep safarilerinin de önemli mola noktalarından biri.

Konum Linki

15. İztuzu Plajı

Türkiye’nin en güzel plajlarından birinde denize girmeye hazır mısın? 4,5 kilometre uzunluğunda, altın rengi kumsala sahip İztuzu Plajı mavi bayraklı bir denize sahip.Sakin denizi ve berrak sularıyla unutulmaz bir yüzme deneyimi sunan İztuzu Plajı, aynı zamanda nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının da az sayıdaki yuvalama alanlarından biri. Bu sevimli kaplumbağalardan dolayı İztuzu Plajı, Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor.

1988 yılında özel koruma alanı ilan edilen ve deniz kaplumbağalarının korunması amacıyla gece 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında halka kapatılan İztuzu Plajı’nın önemli bir diğer özelliği de deniz suyu ile tatlı su arasında yer alan sayılı plajlardan biri olması. Tekne turlarıyla da ulaşabileceğin plajın zengin su altı zenginliklerini görmek için tüplü ve tüpsüz dalış turlarına katılabilirsin. İztuzu Plajı nerede, nasıl gidilir? İztuzu Plajı ile ilgili tüm merak edilenler yazısına tıklayarak plaj hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsin.

Konum Linki

16. Gizlikent Şelalesi

Doğa severlerin Fethiye gezilerinde mutlaka keşfetmesi gereken noktalardan biri olan Gizlikent Şelalesi, Fethiye merkezine sadece 47 kilometre uzaklıkta. Saklıkent Kanyonu’na da oldukça yakın olan Gizlikent Şelalesi, yazın sıcak günlerinde serinlemek isteyen tatilcilerin ve doğa fotoğrafçılarının ilk uğradığı yerler arasında.

Çam ağaçlarıyla çevrili bakir doğal güzelliklerin arasından akan bembeyaz sularıyla her mevsim farklı bir güzelliğe şahit olacağınız Gizlikent Şelalesi’nin çevresindeki seyir terasları ve yürüyüş yollarında da harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Az sayıda da olsa turistik tesisin bulunduğu şelalenin çevresinde akarsu üzerine kurulan salıncaklar ve hamaklar yorgunluk atabilir, yöresel lezzetler tadabilir veya buz gibi şelale göletlerine girerek serinleyebilirsiniz. Tropik ormanları andıran büyüleyici doğa güzelliğiyle ünlü Gizlikent Şelalesi’ne Saklıkent minibüsleri ile Fethiye’den 1 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-18.00

Yazar Notu: Şelaleyi görmek için merdiven inip akarsuda yürümeniz gerekiyor. Çocuklu aileler ve yaşlılar için uygun olmayabilir. Yanına yedek kıyafet, ayakkabı ve terlik almayı unutma. Yanına terlik almayı unutursan terlik kiralayabilirsin.

17. Şövalye Adası

Hem el değmemiş doğal güzelliği hem de tarihi hazineleri ile Fethiye’nin en sık ziyaret edilen turistik noktalarından biri olan Şövalye Adası, Fethiye Adası olarak da biliniyor. Ada, muhteşem Ege Denizi manzaralı butik otelleri ile sakin bir tatil veya günübirlik gezi deneyimi sunuyor.

  1. derece sit alanı olarak korunan Şövalye Adası, ismini 15. yüzyılda adada yaşayan Rodos Şövalyelerinden alıyor. Şövalyeler tarafından yapılan kalesi ve etkileyici mozaikleriyle arkeoloji meraklılarının da ilgisini çeken adanın sakin plajında doyasıya yüzebilir, tarihi hazinelerini gezebilir ve sessiz ada sokaklarında yürüyüş yaparak güzel fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-19.00

Yazar Notu: Fethiye körfezden kalkan tekne turlarıyla ulaşım sağlayabilirsin.

18. Fethiye Darboğaz Koyu

Hem doğa yürüyüşleri hem de kamp yapmak için Fethiye’de mutlaka uğranması gereken yerlerden biri olan Darboğaz Koyu, turkuaz denizi ve doğal yollarla oluşmuş kaya göletleri ile ünlü. Kara yolu ulaşımı olmadığı için el değmemiş güzelliğini koruyan ender Ege koylarından biri olan Darboğaz Koyu’na teknelerle rahatça gidebilirsin.

Binlerce yılda şekillenmiş ilginç kaya oluşumlarının çarpıcı manzaraları eşliğinde rengarenk balıklarla birlikte kaya göletlerinde yüzebileceğin Darboğaz Koyu’nda unutulmaz bir gün yaşayabilirsin. Tesis ve yapılaşmanın bulunmadığı koy, dalış turları için de en çok tercih edilen yerler arasında.

Konum Linki

19. Faralya Köyü

Times’ın “Türkiye’de bulunan 6 gizli cennet” listesinde yer alan köyü keşfetmeye ne dersin? Fethiye merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Faralya Köyü, büyüleyici güzelliği ile kısa sürede dünya çapında bir üne kavuştu. Antik Likya Yolunun da bir parçası olan köy, çam ağaçları ile sarılı dağ yamaçlarında yeşil ve mavinin hakim olduğu bir yerde bulunuyor.

Türkiye’nin keşfedilmesi gereken cennetlerinden biri olan Faralya Köyü, Türkiye’nin en güzel köylerinden biri olarak görülmeye değer. İskoçya benzeri büyüleyici kaya manzaralarına da şahit olacağın Faralya Köyü, kaya tırmanma, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, trekking ve dağcılık gibi doğa sporları yapmak için Fethiye’de en çok ziyaret edilen yerler arasında. Faralya köyü gezi rehberi yazısına tıklayarak bu kartpostal güzelliğinde olan yere gitmeden önce daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.

Konum Linki

20. Tlos Antik Kenti

Fethiye merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Yaka Köyü sınırlarında yer alan ve bölgenin en önemli tarihi hazinelerinden biri olan Tlos Antik Kenti, M.S. 43 yılında Roma döneminde inşa edildiği biliniyor. Tarihi önemi ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen ve Likya bölgesinde Pınara, Olimpos, Myra gibi 6 büyük kentten biri olan Tlos Antik Kenti, dağ eteklerine inşa edilmiş çarpıcı kaya evleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer manzaralara sahip.

Deniz seviyesinden 500 metre yükseklikte, bölgeye hakim konumda inşa edilmiş sur duvarları, etkileyici antik tiyatrosu, kayalara özenle oyulmuş mabetleri ve yaşam alanlarıyla tarih meraklılarını kendine çeken antik kenti rehberli turlarla da gezebilirsin

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.00

21. Günlüklü Koyu

Fethiye’ye 17 kilometre, Göcek’e ise 10 kilometre uzaklıkta iki ilçenin arasında yer alan Günlüklü Koyu, çam ormanlarının sardığı tertemiz denizin tadını çıkarmak için Fethiye’de gidebileceğin en popüler yerler arasında. Ağaç ve bitki çeşitliliği ile ünlü Küçük Kargı Tabiat Parkı içerisinde bulunan Günlüklü Koyu, çam ormanlarının hemen bitişiğinde uzanan geniş ve ince kumlu sahiliyle kendini tropikal bir adada yüzüyormuş gibi hissedeceksin.

Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin turistik tesislerin bulunduğu koyda çeşitli su sporları yaparak da güzel zaman geçirebilirsin. Çevresinde ördeklerin yüzdüğü küçük dereler, yürüyüş yolları, deniz manzaralı mesire alanları ve donanımlı kamp alanlarının da bulunduğu Günlüklü Koyu, doğa severlerin mutlaka listesine eklemesi gereken yerler arasında.

Konum Linki

22. Yanıklar Köyü

Fethiye merkezinde sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve Anadolu’ya özgü sığla ağaçları ile çevrili tabiat cennetlerden biri olan Yanıklar Köyü, Fethiye’nin gizli kalmış cennetlerinden. İnce kumlu sahili ve mavinin her tonunu görebileceğin berrak denizi ile ünlü Yanıklar Köyünde meyve ve çam ağaçları arasında sıralanan doğa otelleri de çok ilgi görüyor.

Güzelliği ile seni büyüleyecek Yanıklar Köyü’nde denizin yanı sıra el değmemiş dereler ve akarsuların soğuk sularının da tadını çıkarabilirsin. Organik ürünlerle hazırlanan yöresel mutfağıyla gastronomi meraklılarının da güzel zaman geçirebileceği Yanıklar Köyü’nde doğa yürüyüşleri ve kampçılık en sevilen aktiviteler arasında. Yanıklar Köyü’ne Fethiye’den minibüslerle 20 dakikalık kısa bir yolculuk ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Yazar Notu: Fethiye kalkan minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsin.

23. Telmessos Antik Kenti

Türkiye’de mutlaka görmen gereken antik kentlerinden olan Telmessos Antik Kenti’ni  Fethiye seyahatin sırasında mutlaka ziyaret etmelisin. Fethiye Bölgesindeki ilk yerleşim yerlerinden olan ve tarihi M.Ö. 3000’li yıllara kadar uzanan Telmessos Antik Kenti, antik çağda dönemin en büyük şehirlerinden biriydi. İsmini Apollon’un oğlu Telmessos’tan alan antik kent; kayalara oyulmuş devasa tapınağı, mabetleri ve yaşam odaları ile tüm dünyadan tarih ve arkeoloji meraklılarını kendine çekiyor.

Yapılan kazılarda antik dönemlerden Helenistik ve Roma dönemlerine kadar uzanan tarihi eserler, antik tiyatro, lahitler ve etkileyici kaya mezarlarının bulunduğu Telmessos Antik Kenti’ni Fethiye’de düzenlenen doğa yürüyüşleri, kültür ve tarih turlarıyla rehberler eşliğinde keşfedebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-18.30

Yazar Notu: Kente giden yolda merdiven ve dik bir yamaç çıkman gerekiyor. Çocuklu aileler ve yaşlılar için zor olabilir.

24. Kızılada

Fethiye’den sık aralıklarla kalkan tekne turları ile keşfe çıkabileceğin başka bir doğa cenneti olan Kızılada, ismini gün batımında parlayan kızıl kumlarından alıyor. Fethiye sahiline 6,4 kilometre uzaklıkta yer alan Kızılada’da yapılaşma olarak sadece şirin bir deniz feneri, deniz ürünleri restoranı ve küçük bir hostel bulunuyor.

1800’lü yıllarda Fransa’dan getirilen tuğlalarla inşa edilen Kızılada Feneri, yüzlerce yıldır denizcilere yol gösteriyor ve panoramik manzarasından dolayı ziyaret ediliyor. Sessiz ve huzurlu sahilinde denize girebileceğin, su altı zenginliklerini görmek için dalışlar yapabileceğin adanın balık restoranında ise gün batımında oluşan muhteşem kızıl manzara eşliğinde sevdiklerinle güzel bir akşam geçirebilirsin.

Konum Linki

25. Çubucak Tabiat Parkı

Fethiye merkezine 2 saat uzaklıkta yer alan ve 20 hektar gibi yeşil bir alana yayılan Çubucak Tabiat Parkı, 1971 yılında koruma altına alındı ve 2011 yılında tabiat parkı ilan edildi. Kamp ve karavan alanlarının bulunduğu tabiat parkında kızılçam, bölgeye özgü sığla, defne ve sandal ağaçları arasında uzanan yürüyüş yolları ziyaretçiler tarafından çok seviliyor.

Kızılçam ormanı içinde deniz manzaralı mesire alanları ve kamp alanlarının tadını çıkarabileceğin Çubucak Tabiat Parkı, aynı zamanda onlarca çeşit kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Seyir terasları, kır bahçesi, soyunma kabinleri, duş ve tuvalet gibi olanaklar bulabileceğin tabiat parkının sessiz koylarında gün boyu masmavi denizin keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Normal 60 TL
  • İndirimli 30 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-00.00

26. Toparlar Şelalesi

Hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı ve doğal güzelliğini korumayı başarmış Toparlar Şelalesi, Fethiye merkezine sadece 69 kilometre uzaklıkta. Etkileyici kaya oluşumları arasından akan bembeyaz suları ve yaz aylarında bile buz gibi kalan göleti ile modern dünyadan ve kalabalıklardan uzakta, doğada güzel bir gün geçirmek için mutlaka uğraman gereken yerlerden.

Konum Linki

27. Soğuk Su Koyu

Fethiye’de yapılan tekne turlarının en önemli mola noktalarından biri olan Soğuk Su Koyu, Fethiye merkezine sadece 14 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kara ulaşımının oldukça zor olduğu ve teknelerle rahatça gidebileceğin koy; çam ağaçlarıyla süslü kayalar arasında uzanan kumsalı, kristal berraklığında denizi ve en sıcak yaz günlerde bile soğuk kalan suları ile ünlü. Yat ve tekne turizminin gelişmiş olduğu Soğuk Su Koyu’nda şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalış yapmak da en sevilen aktiviteler arasında.

Konum Linki

Yazar Notu: Kayaköy merkezinden ulaşım biraz zor olabilir. Arabayı park ettikten sonra yürümen gerekiyor.

 28. Fethiye Balık Pazarı

Fethiye tatillerinde yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı turistik yerlerden biri olan Fethiye balık pazarı, 60 yıldan fazla zamandır kuruluyor. Onlarca çeşit taze deniz ürünü bulabileceğin balık pazarı, aynı zamanda şık dekorasyonlu balık restoranlarıyla da ünlü. Ege ve Akdeniz mevsim balıklarının yanı sıra yöresel mezeler, kalamar ve ahtapot salataları tadabileceğin Fethiye balık pazarı, deniz ürünleri sevenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Pazar 10.00 – 17.00
  • Diğer günler 08.00 – 20.00

29. Dalyan Kaya Mezarları

Fethiye merkezine 71 kilometre uzaklıkta yer alan ve antik çağın en önemli ticaret kentlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti’nin en etkileyici parçası olan Dalyan Kaya Mezarları, büyüleyici manzarasıyla tüm dünyada tarih ve kültür meraklılarının ilgisini çekiyor.

Kaunos Kaya Mezarları olarak da bilinen Dalyan Kaya Mezarlarının M.Ö. 4. yüzyılda Roma döneminde inşa edildiği düşünülüyor. Devasa kayalar üzerine oyulmuş Likya tipi kaya mezarları, birçok turizm dergisinin de kapaklarını süsledi. Fethiye tarih ve kültür gezilerinin değişmez adreslerinden biri olan bölgede antik tiyatro, agora, Roma hamamı ve çeşitli tapınakları da yakından görme şansı bulabilirsin. Özellikle gün batımlarında eşsiz bir manzaraya şahit olacağın Dalyan Kaya Mezarları, yabancı turistlerin de Fethiye’de en çok ziyaret ettiği yerler arasında.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Müzekart geçerli

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 10.15-21.45

30. Belcekız Plajı

Fethiye’de denize girebileceğin en güzel yerlerden biri de 3 kilometre uzunluğu ve altın renkli kumsalıyla dünya çapında bir üne kavuşan Belcekız Plajı. Fethiye merkezine 12 kilometre uzaklıkta, Ölüdeniz beldesinde bulunan plaj, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Babadağ’ın etkileyici manzaraları eşliğinde güneşlenebileceğin plaj, aynı zamanda Babadağ zirvelerinden yapılan yamaç paraşütlerinin de iniş pisti olarak kullanılıyor. Bölgedeki diğer plajlara göre daha rüzgarlı ve dalgalı bir denizi olmasından dolayı rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi onlarca su sporu yapabileceğin Belcekız Plajı’na kesinlikle uğramalısın.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 2 şezlong + 1 şemsiye 600 TL

Yazar Notu: Deniz aniden derinleştiği için yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için tehlikeli olabilir.

31. Hisarönü

Ölüdeniz beldesinin küçük ve turistik bir mahallesi olan Hisarönü; çam ormanları arasında sıralanan butik otelleri, otantik çarşıları, kafeleri, barları ve restoranları ile bölgede konaklamak için en çok tercih edilen yerler arasında. Yüksek oksijen seviyesine sahip havasıyla ünlü Hisarönü, bu özelliğiyle doğa yürüyüşleri için de ideal.

Fethiye merkezine 13 kilometre, Ölüdeniz’e ise sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan Hisarönü; dar sokaklarını süsleyen tarihi ahşap ve taş konakları, hareketli barlar sokağı ve yüzlerce çeşit yöresel ürün bulabileceğin pazarları ile günübirlik geziler için en çok tercih edilen yerlerden. At çiftlikleriyle de ilgi gören Hisarönü’nde her yaş grubu için binicilik eğimleri alabilir ve çocuklarınızla birlikte at safarilerine çıkarak bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsin.

Konum Linki

32. İnlice Plajı

Fethiye ile Göcek arasında yer alan İnlice Plajı, bölgenin en sevilen plajları arasında. Geniş sahili ve sığ denizi ile çocuklu ailelerin Fethiye’de en çok tercih ettiği plajlardan biri olan İnlice Plajı’nın arka tarafı ise mesire alanları, butik oteller, pansiyonlar, restoranlar ve kafelerle çevrili. Ücretsiz olarak girebileceğin plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin, istek ve ihtiyaçlarını karşılayabileceğin turistik tesisler de yer alıyor.

Konum Linki

33. Dalaman Çayı

Fethiye merkezine 68 kilometre uzaklıkta yer alan Dalaman Çayı, su sporları ve rafting yapmak isteyenlerin ilk uğradığı yerlerden biri. Son yıllarda ülkemizin su sporları alanında en gelişen yerlerinden biri olan Dalaman Çayı, kolay bir parkura sahip olduğu için ailelerin de rafting yapmak için tercih ettiği yerler arasında.

Kano gezilerine de çıkabileceğin çayın çevresinde kurulan balık restoranları ise temiz havada eşsiz doğa manzaraları arasında güzel bir gün geçirmek isteyen tatilcileri ağırlıyor. Toplam uzunluğu 230 kilometre olan Dalaman Çayında sevdiklerinle eğlenceli dakikalar yaşıyabilirsin.

Konum Linki

34. Kıdrak Koyu

Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu arasında yer alan Kıdrak Koyu, 25 hektar yeşil alana yayılan Kıdrak Milli Parkının bir parçası. Tekne gezileri ve dalış turlarının yanı sıra kuş gözlemciliği, doğa fotoğrafçılığı, trekking ve kampçılık gibi aktiviteler için de ziyaret edilen koy, panoramik deniz manzaraları sunan yürüyüş parkurlarıyla da çok popüler. İnce kumlu sahilinde çam ormanları arasında huzurlu bir gün geçirebileceğin Kıdrak Koyunda az sayıda da olsa restoran ve turistik tesis de bulabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Araç 120 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-20.00

35. Sidyma Antik Kenti

İlçe merkezine 48 kilometre uzaklıkta Fethiye ve Kaş arasına yer alan Sidyma Antik Kenti, 2000 yıllık uzun tarihi ve etkileyici yapılarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunan antik kent, Roma döneminde en önemli bir ticaret merkezlerinden olup, önemini Bizans dönemine kadar sürdürdü. 35 metre uzunluk ve 3 metre yükseklikteki surlarla çevrili Sidyma Antik Kenti’nin gözetleme kulesinden bölgenin panoramik manzarasını izleyebilirsin.

Likya dönemi anıt mezarları, Roma hamamı, kiliseler ve Artemis Tapınağını gezebileceğin antik kentin en ilgi gören yeri ise güvercin yuvası şeklinde tasarlanmış etkileyici kaya mezarları. Hem doğal güzelliği hem de tarihi hazinelerini yakından görmek için ziyaret edebileceğin Sidyma Antik Kentini Fethiye’de düzenlenen rehberli tarih turlarıyla keşfe çıkabilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-18.00

36. Kumburnu Plajı

Ölüdeniz Milli Parkının içinde, yarımadanın ucunda yer alan mavi bayraklı Kumburnu Plajı, Ölüdeniz merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğin bir doğa güzelliği. Milli parkın koruma alanında yer aldığı için el değmemiş güzelliklerini korumayı başarmış plaj 2 kilometreyi bulan uzun sahili, dalgasız denizi ve sığ sularıyla hem çocuklu aileler hem de kalabalıklardan uzakta denize girmek isteyen tatilciler için ideal. Yemyeşil çam ormanlarının sardığı bir doğa cenneti olan Kumburnu Plajına milli parkta yürüyüş yaptıktan sonra uğrayabilir ve kendini serin sulara bırakabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Otopark 300 TL
  • Yaya 50 TL
  • Motor 100 TL
  • Minibüs 600 TL
  • Küçük otobüs 1000 TL
  • Büyük araç 400 TL
  • Karavan 600 TL
  • Büyük otobüs 1500 TL
  • 2 şezlong + 1 şemsiye 750 TL

 37. Babadağ

Türkiye’nin en ünlü ve turistik dağlarından biri olan Babadağ, aynı zamanda tam bir doğa sporları merkezi. Ölüdeniz ve Fethiye’nin panoramik manzaralarını sunan yürüyüş parkurlarıyla bilinen 1969 metre yükseklikteki Babadağ, kaliteli yamaç paraşütü merkezleriyle dünya çapında üne sahip. Her mevsim profesyonel paraşütçülerle birlikte kısa bir eğitimle yapabileceğin yamaç paraşütü ile Ölüdeniz üzerinde inanılmaz manzaralar izleyebilirsin.

1.200 metre yükseklikte küçük bir kayak pistinin de bulunduğu Babadağ, zengin endemik bitki ve vahşi yaşam çeşitliliği ile dünyanın korunması gereken 10 dağından biri olarak kabul ediliyor. Kampçılık, kaya tırmanma, dağ bisikleti ve dağcılık gibi doğa sporları için ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Babadağ’ın zirvesindeki restoranda da eşsiz doğa ve deniz manzaraları eşliğinde dünya mutfaklarından lezzetler tadabilirsin.

Konum Linki

38. Sarıgerme Plajı

7 kilometrelik uzunluğuyla ülkemizin en uzun plajlarından biri olan Sarıgerme Plajı, Fethiye’ye sadece 55 kilometre uzaklıkta. Ormanların içinde tavus kuşları arasında yürüyerek ulaşabileceğin plajı, altın sarısı kumları ve masmavi deniziyle görülmeye değer güzellikte.

Beton yapıların bulunmadığı, bu nedenle doğal güzelliğini koruyan Sarıgerme Plajı, hem doğanın içinde piknik yapmak hem de denizin tadını çıkarmak için bölgede en çok tercih edilen plajlardan. Gün batımı manzaralarıyla da ünlü plajda denizin tadını çıkardıktan sonra eşsiz gün batımı manzaralarını izlemeden dönmemelisin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Araçla giriş 100 TL

Yazar Notu: Merkezden kalkan Sarıgerme otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsin.

39. Amistas Kaya Mezarı

Fethiye merkezinden kolayca ulaşabileceğin, bölgenin dünyaca ünlü tarihi hazinelerinden biri olan Amistas Kaya Mezarı, M.Ö. 4. yüzyılda Likya döneminde inşa edilen bir mimari şaheser. Bölgeye hakim bir tepede Fethiye ve Ege deniz manzaraları sunan devasa kayaların üzerine oyuluş etkileyici mezarın kimin adına yapıldığı tam olarak bilinmiyor. Görkemli kaya mezarının çevresi de pek çok lahit mezarla dolu.

İki katlı, dörtgen şekilli ve kemerli tasarımının yanı sıra her iki tarafında savaşların resmedildiği kabartmaları ile de ünlü Amistas Kaya Mezarında hem antik yapının hem de Fethiye’nin harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.30

40. Letoon Antik Kenti

1988 yılnnda UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilen ve Türkiye’nin dünyada en tanınan antik kentlerinden biri olan Letoon Antik Kenti’nin M.Ö. 7. yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor. Likya medeniyetinin dini merkezi olan ve etkileyici Leto, Apollon, Artemis tapınakları ile ünlü antik kentte yapılan kazılarda M.Ö. 4. yüzyıla ait kitabeler de bulundu.

Görkemli tapınakları, lahit mezarları, antik çeşmeleri, sütunlu caddeleri ve Roma döneminde inşa edilmiş kilisesi ile tarih gezilerinin en önemli adresi olan Letoon Antik Kenti, aynı zamanda Likya Yolunun bir parçası olarak da keşfedilebilir. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Letoon Antik Kentini Fethiye tarih turlarıyla gezebilir ve geçmişe unutulmaz bir yolculuk yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Müzekart geçerli

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-17.30

41. Küçük Kargı Tabiat Parkı

Ömer Eşen Tabiat Parkı olarak da bilinen Küçük Kargı Tabiat Parkı, Fethiye’nin Yanıklar bölgesinde 15 hektarlık geniş bir alana yayılıyoe. 3. derece doğal sit alanı olarak korunan ve bölgeye özgü sığla ağaçlarıyla çevrili Küçük Kargı Tabiat Parkı, aynı zamanda Kargı Koyunun tertemiz denizi için de ziyaret ediliyor.

Sığla ağaçlarının yanı sıra kızılçam, doğu çınarı, pırnal meşesi ve ılgın gibi pek çok ağaç çeşidiyle süslü tabiat parkında ağaçkakanlardan şahin ve tilkilere kadar pek çok vahşi hayvanı da görme şansın bulunuyor. Hem temiz havada yürüyüş yapabileceğin hem de Kargı Koyu’nun sessiz ve huzurlu ortamında tertemiz denize girebileceğin Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içerisinde kır bahçeleri, tuvalet ve duş gibi olanaklar da bulunuyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Geçici olarak kapalı.

42. Kayaköy

Antik dünyanın önemli kentlerinden Karmylassos’un kalıntıları üzerine inşa edilmiş Kayaköy, hayalet kasaba olarak da biliniyor. Kurtuluş Savaşından sonra yapılan mübadele sonucu bölgeyi terk eden Rumlardan kalan ve dağ eteklerine yayılan terk edilmiş taş evleriyle ünlü Kayaköy, etkileyici manzarası ve mistik atmosferiyle Fethiye gezilerinin en önemli noktalarından biri. Fethiye ve Ölüdeniz’e yakınlığından dolayı turizm olanaklarının da gelişmeye başladığı bölgede doğa otellerinden villalara ve tarihi taş evlerde hizmet veren butik otellere kadar pek çok tesis bulunuyor. Yüzlerce yıldır bozulmadan kalmış evleri, kiliseleri ve ıssız sokakları ile tam bir açık hava müzesi olan Kayaköy’de M.Ö. 4. yüzyıldan kalan lahit mezarları da inceleyebilirsin.

Konum Linki

43. Girdev Gölü

Fethiye merkezine 87 kilometre uzaklıktaki Seydikemer ilçesi sınırlarında yer alan Girdev Gölü, onlarca kuş türüne ev sahipliği yapan, bölgenin gizli kalmış tabiat harikalarından biri. Göl ve çevresini saran deniz seviyesinden 1.800 metre yüksekteki Girdev Yaylası, yaz aylarının keyifli gezi alanları arasında.

Jeep ve motor seferlerinin de düzenlendiği Girdev Gölü, yaz günlerinde serin havasıyla piknik yapmak, doğa gezilerine çıkmak, su kuşlarının fotoğraflarını çekmek ve balık tutmak için Fethiye’de gidebileceğin en güzel yerlerden biri. Yılın her mevsimi gezebileceğin Girdev Gölü ve Girdev Yaylası, kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçılarının da Fethiye’de en sık ziyaret ettiği yerlerden.

Konum Linki

Yazar Notu: Yazın en sıcak günlerinde bile serin olan göl çevresine giderken yanına hırka almayı unutma.

44. Fethiye Aşıklar Tepesi

Özellikle geceleri sunduğu büyüleyici Fethiye manzarası ile ünlü Fethiye Aşıklar Tepesi, ilçenin en popüler gezi alanlarından biri. Meyve ve çam ağaçları arasında keyifli bir yürüyüşle ulaşabileceğin Aşıklar Tepesi’nde kır bahçeleri, kafeler ve küçük alışveriş dükkanları hizmet veriyor.

Fethiye Kalesi yolu üzerinde bulunan Aşıklar Tepesinin çevresindeki Likya mezarları da yerli ve yabancı turistlerin sevdiği gezi alanları arasında. Hem harika fotoğraflar çekmek hem de Fethiye’nin muhteşem panoramik manzaraları eşliğinde çayını yudumlamak için Fethiye Aşıklar Tepesine mutlaka uğramanı öneriyoruz.

Konum Linki

45. Pınara Antik Kenti

Bölgedeki dünyaca ünlü bir başka antik kent de Likya uygarlığının en büyük 6 kentinden biri olan Pınara Antik Kenti. Likya Birliği meclisinde üç oy hakkına sahip kentten biri olan ve günümüzün demokratik sistemin temellerinin atıldığı Pınara Antik Kenti’nin M.Ö. 340 yıllarında inşa edildiği tahmin ediliyor. M.Ö. 334 yılında Büyük İskender tarafından kuşatılarak ele geçirilen kent, uzun süre Bergama ve Roma İmparatorluğu’nun egemenliğinde kalmış.

Bölgeye hakim yüksek bir tepede yer alan ve Babadağ’ın muhteşem manzaralarını sunan etkileyici antik tiyatrosuyla ünlü Pınara Antik Kenti’nde agora, yaşam alanları ve mabetleri inceleyebilirsin. Dik yamaçlarda kayalara oyulmuş yüzlerce kaya mezarına ev sahipliği yapan antik kentin bu bölümünü de mutlaka gezmenizi öneriyoruz.

Konum Linki

Yazar Notu: Kendi aracınla gideceksen 2 yol bulunuyor. Biri çevre yolu biri de dağ etrafında dönen yol. Her ne kadar çevre yolu uzun sürse de yol daha güvenli.

46. Kuleli Plajı

Fethiye Yarımadası’nın gizli cennetlerinden biri olan ve turkuaz denizi ile ünlü Kuleli Plajı, çam ormanları arasında keyifli bir deniz günü sunuyor. Sahilinin bir bölümü çakıllı bir bölümü ise kumlu olan plaj, dalgasız ve balık sürülerini bile görebileceğin berrak sularıyla çok popüler. Ücretsiz olarak girebileceğin plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin küçük tesisler de hizmet veriyor. İki tarafı çam ormanlarıyla çevrili Kuleli Plajı’na Fethiye merkezinden toplu taşıma araçları ve teknelerle 10 dakikada kısa bir yolculukta ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-20.00

Yazar Notu: Plajın kadınlar için özel bir bölümü de bulunuyor.

47. Ölüdeniz Milli Parkı

Ölüdeniz beldesinin yanı başında yer alan ve 25 hektarlık yeşil bir alana yayılan park Fethiye merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta. Kıdrak Tabiat Parkı olarak da bilinen Ölüdeniz Milli Parkı, kızılçam ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurları ve bisiklet yollarıyla doğaya kaçmak isteyenlerin Fethiye’de ilk uğradığı yerlerden. Donanımlı kamp alanları da bulabileceğin milli park, aynı zamanda ormanlar arasında gizlenmiş, ince kumlu Kumburnu Plajı ve büyüleyici koyları için de ziyaret ediliyor. Hem tertemiz hava ve doğanın hem de ıssız koyların tadını çıkarmak için Ölüdeniz Milli Parkına mutlaka uğramalısın.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Yaya 50 TL
  • Araç 400 TL
  • 2 şezlong + 1 şemsiye 750 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-17.00

48. Gemile Adası

Fethiye’den her saat başı kalkan tekne ve yat gezileriyle keşfe çıkabileceğin Gemile Adası, Aya Nikola Adası olarak da biliniyor. M.S. 5. yüzyılda kiliselerin kurulduğu ve hac bölgesi olarak uzun süre ziyaret edilen ada, Ölüdeniz’e sadece 7 kilometre uzaklıkta.

Çam ve zeytin ağaçlarının çevrelediği eşsiz koyu ile günümüzde çok sevilen bir gezi alanı haline gelen Gemile Adası’nda kristal berraklığındaki denizinde yüzmenin yanı sıra antik kilise kalıntılarını ve etkileyici tünelleri de gezebilirsin. Berrak denizinden dolayı dalış turları için sıkça ziyaret edilen adada profesyonel dalgıçlarla birlikte tüplü ve tüpsüz dalış da yapabilirsin.

Konum Linki

49. Fethiye Müzesi

Fethiye’nin çevresindeki birbirinden önemli antik kentlerde yapılan kazılarda elde edilen tarihi eserlerin sergilendiği Fethiye Müzesi, sadece tarih ve arkeoloji meraklılarının değil herkesin ziyaret etmesi gereken önemli müzelerden. 1962 yılında açılan ve 1987 yılında günümüzdeki binasına taşınan Fethiye Müzesi’nin bahçesi de bir açık hava müzesi olarak pek çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor.

M.Ö. 3000 yılından Osmanlı dönemine kadar uzanan binlerce paha biçilmez tarihi eser, heykeller, mozaikler, altın ve gümüş sikkeler, lahitler ve yazıtların sergilendiği müzenin iyi düzenlenmiş koleksiyonlarında Likya bölgesinin en önemli eserlerini yakından görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00 – 17.00

50. Sultan’s Aquapark

2002 yılında Fethiye’nin ünlü Çalış Plajı’nın yanında hizmete açılan Sultan’s Aqua City, özellikle çocuklu ailelerin Fethiye’de ilk uğradığı yerlerden. 8 kişinin aynı anda kayabildiği 10 adet su kaydırağı ile dünya standartlarında bir su parkı olan Sultan’s Aquapark; dalga havuzları, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları ile 750 kişi kapasiteli. İçerisinde restoranlar, çocuk oyun alanları ve güneşlenme terasları da bulunan aquaparka sevdiklerinle güzel vakitler geçirmek için uğrayabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Geçici olarak kapalı.

51. Karaot Plajı

Fethiye’nin turistik köyü Yanıklar’da yer alan ve sit alanı içerisinde yer aldığı için doğal güzelliği korunan Karaot Plajı, yeşil ve mavinin buluştuğu doğa cennetlerinden bir diğeri. Sakin ve huzurlu bir atmosferde denize girmek veya meyve bahçeleri arasında gezmek için uğrayabileceğin Karaot Plajının çevirisi de denize kadar uzanan sığla ağacı ormanı ile güzel bir manzaraya sahip.

Deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından olan ince kumlu sahilinde güneş şemsiyeleri, çardak ve şezlonglar bulabileceğin Karaot Plajının dalgasız denizi ise acemi yüzücüler ve çocuklu aileler için ideal.

Konum Linki

52. Kalemya Koyu

Fethiye’de turizm olanaklarının geliştiği büyüleyici koylardan biri de yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile ünlü Kalemya Koyu. Çevresinde butik otellerin, kafelerin ve restoranların sıralandığı koy, romantik manzarasıyla balayı tatilleri için de en çok tercih edilen yerler arasında. Koy, çevresini saran yürüyüş yolları ve ince kumlu sahili ile keyifli bir tatil deneyimi sunuyor.

Tekne gezileriyle de keşfedilebileceğin ve geceleri aydınlatılan sahil kenarında sıralanan masalarda romantik manzaralar eşliğinde taze deniz ürünleri tadabileceğin Kalemya Koyu, çam ormanlarında arasında gizlenmiş sevilen tatil cennetlerinden biri.

Konum Linki

53. Yeşil Vadi Doğa Parkı

Fethiye’nin turistik köylerinden biri olan Yanıklar Köyü sınırları içerisinde yer alan Yeşil Vadi Doğa Park ve Kamp Alanı, hem zengin ağaç çeşitliliği hem de turistik tesisleri ile Fethiye’de doğa içerisinde zaman geçirmek için tercih edebileceğin yerlerden. Dere üstünde kurulmuş çardaklar ve iskelelerde zeytinyağlı ve taze balıklara kadar pek çok lezzeti tadabileceğin doğa parkında dere üstünde sıralanan hamaklar ve salıncaklarda da yılın yorgunluğunu atabilirsin.

Yürüyüş yolları, çocuklar için oyun alanları, kır bahçeleri ve donanımlı kamp alanlarının da bulunduğu Yeşil Vadi Doğa Parkı, Fethiye’ye sadece 20 kilometre uzaklıkta.

Konum Linki

54. Fethiye Uğur Mumcu Parkı

Türkiye’nin en önemli gazeteci ve yazarlarından Uğur Mumcu’ya adanan ve deniz kenarında geniş bir yeşil alanı kapsayan Uğur Mumcu Parkı, kalabalıklardan uzaklaşarak deniz kokusu eşliğinde yürüyüş veya spor yapmak için hem yerel halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Çiçek bahçeleri arasında uzanan yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, spor sahaları, kır bahçeleri ve kafelerin bulunduğu parkta balerin heykellerinin yanı sıra flamingo ve yunus şeklinde kesilmiş çimler de harika bir manzara oluşturuyor.

Konum Linki

55. Karataş Akmaz Plajı

Çiftlik mevkiinde yer alan ve kalabalıklardan uzak bir ortamda denize girebileceğin Karataş Plajı, Kargı Köyü Akmaz Plajı olarak da biliniyor. Sakin ve dalgasız bir denize ve çakıllı bir kumsala sahip plaj, Fethiye merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta. Çam ormanları arasında gizlenmiş olan bu küçük plaj içerisinde, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin küçük bir işletme de hizmet veriyor.

Karataş Plajı’nı çevreleyen ağaçların gölgesinde dinlenebilir ve havuzu andıran berrak denizin tadını çıkarabilirsin. Sığ olmasından dolayı Karataş Plajı, acemi yüzücüler ve çocuklu ailelerin de Fethiye’de en çok tercih ettiği plajlar arasında.

Konum Linki

Fethiye’de Gezilecek Yerler: Zirkon Suit Otel’den Öneriler

Zirkon Suit Otel olarak, misafirlerimizin tatil planlarını en iyi şekilde yapabilmesi için rehberlik etmeye önem veriyoruz. Türkiye’nin en güzel tatil rotalarından biri olan Fethiye’yi keşfetmek isteyen konuklarımız için detaylı bilgiler sunuyoruz. Ataşehir otel ve Kadıköy otel konforunda konaklarken, Fethiye’nin eşsiz koyları, tarihi Likya Yolu, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi ve daha birçok doğal güzellik hakkında bilgi alabilirsiniz. Ege’nin saklı cennetlerinden biri olan Fethiye’nin en özel noktalarını sizler için derledik.

Total Views: 4Daily Views: 2

Award Winning Produce

Order Online

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.